Tranziția de la adolescentă la femeie

By  |  2 Comments

3Astăzi m-am hotărât să aștern pe ,,coala de hârtie,, al laptopului câteva experiențe din viața mea legate de vestimentație.

Sunt în perioada în care nu mă regăsesc, vestimentația mea nu este aceeași cu ce sunt eu, în prezent. Este tare ciudat cât de mult te schimbă, vârsta, circumstanțele, locul de muncă, familia, etc. Sunt convinsă că omul nu se schimbă în totalitate, el se educă, se formează și avansează.

Când eram mică nu o înțelegeam pe mama mea de ce nu se îmbracă sport când merge în oraș, si de ce îmbraca fustele până la genunchi și drepte, pe care eu nu le suportam de nicio culoare. Ei, acum eu sunt posesoarea acelor fuste, doar că ale mele au o altă textură și culoare și acum îmi plac la nebunie.

Mai știu un lucru că hainele îl fac pe om, îl ajută să fie el în totalitate, se completează cu o ținută, îi dă încredere și siguranță deoarece se regăsește și știe cine este și ce vrea (atunci când ținuta este cea potrivită atât cu tine cât și cu împrejurimile).

De aceea am decis să-mi iau fiecare articol vestimentar și să-l analizez iar cel care trece testul să fie pus cu grijă și admirație înapoi în dulap.
Ce înseamnă pentru mine ,,să treacă testul,,:

În primul rând să fie în stare bună, să nu aibă semne de uzură, să nu fie scămoșat sau rupt în locuri în care arată urât chiar dacă se repară, decolorat, etc. Următorul pas este acela de a identifica articolul să fie potrivit vârstei mele, adică să nu fie prea copilăresc sau nepotrivit cu personalitatea mea.

4

Dacă a trecut de primii doi pași este foarte bine deoarece ar trebui să ne gândim cu ce am putea purta acel articol și să-i facem loc de ,,cinste,, în șifonier. Atenție! Nu încercați să selectați hainele după cum se poartă în prezent. În prezent și viitor se poartă hainele, care mereu vor avea continuitate dacă sunt bine îngrijite și purtate inteligent.
Același lucru am făcut cu toate articolele vestimentare apoi am încercat să fac ținute. A ieșit și cu minus, prin urmare, a trebuit să merg să-mi achiziționez îmbrăcăminte să fie totul în regulă.

sursa foto: aici și aici.

2 Comments

 1. Mihaela

  February 5, 2014 at 2:45 pm

  Nici eu nu mi-am gasit un stil personal inca desi incep sa tind spre clasic dupa ce am trecut pe rand prin nebunia mini, rochia lunga, stilul sport.

  • Sanda

   February 6, 2014 at 6:22 am

   Da, pai stilul clasic este cel mai inteligent, deoarece ai posibilitatea sa-l accesorizezi cum doresti in functie de situatie. Curele, esarfele, bijuteriile, parfumul (poate fi considerat un accesoriu) pot da contur tinutei tale.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>