Cum să îți alegi rochia în funcție de siluetă

By  |  0 Comments

Niciodată nu mi-a plăcut să respect noile tendințe în modă, să port ce “se poartă” , să fiu în trend sau să port uniformă. Îmi place să port hainele în care mă simt și îmi vin bine indiferent din ce generație sunt, atâta timp cât ele sunt într-o stare bună.

Încă din antichitate s-a purtat rochia, pantalonul a apărut ceva mai târziu și puține doamne îndrăzneau să-l poarte. Până și în prezent la anumite evenimente se cere să porți rochie sau fustă.

În acest caz, rochia, o putem purta în nenumărate feluri, avem posibilitatea de a ne exprima prin vestimentație, avem mult mai multe varietăți în comparație cu bărbații, prin purtarea rochiei de ex.

03c

Purtarea unei rochii reprezintă feminitate, indiferent cum  este ea, lungă, scurtă, mulată, largă, decoltată sau mai puțin decoltată, cu mâneci lungi, trei sfert, scurte sau fără mâneci. Poate fii confecționată dintr-un material care mai mult este destinat bărbațiilor și tot sexy și feminină este.

Rochia  o putem alege în funcție de conformație și o putem asorta în funcție de nuanța tenului, părului, ochilor și  în funcție de  evenimentul în timpul căruia o purtăm.

Dacă nu găsim în magazine rochia care este în viziunea noastră, să fie dintr-un material potrivit atât din punct de vedere cromatic cât și al texturii, să fie un croi care ne avantajează, nimic mai simplu. Sunt o mulțime de magazine cu materiale textile și saloane de croitorie care te pot ajuta. Ideea este ca mesajul tău să fie corect transmis ca să te poți bucura de ea.

Dacă ai o siluetă  în “X” ești norocoasă.  Poți purta rochițe mini, drepte sau conice, colorate sau din materiale strălucitoare, rochițe cu imprimeuri sau dungi.

Dacă forma corpului tău este în “A” înseamnă că umerii sunt mai înguști decât șoldurile. Evită dungile orizontale în partea de jos, deoarece lățesc  silueta. În partea de sus a rochiței poți accentua umerii pentru a egala lățimea lor cu cea a șoldurilor.

Dacă forma corpului tău este în “V” adică ai umerii mai lați decât șoldurile. Trebuie să eviți partea de sus să nu aibă dungi  orizontale sau guler mai voluminos deoarece mărește și mai mult umerii. Mânecile largi, bufante măresc  umerii.  Ești în avantajul tău dacă porți rochițe din materiale vaporoase și în formă de trapez pentru a-ți echilibra silueta.

ec6c976b82_1bb291cc98c84b__7-post

Dacă forma corpului tău este în “H” umerii și șoldurile sunt la aceeași dimensiune iar talia este destul de lată, puțin marcantă. Evită rochițele evazate care te fac să pari mai voluminoasă. Recomand rochițele drepte.

Dacă forma corpului tău este în  “O”  evită rochițele din materiale lucioase, strălucitoare, cele plisate și cele mulate, care nu fac decăt  să te îngrașe. De asemenea evită imprimeurile cu motive mari și dungile. Evită rochițele scurte. Îți recomand să porți: rochițele drepte care acoperă șoldurile și coapsele, rochițele vaporoase, rochițele din țesături mate și fără model.

Fii feminină și încearcă să-ți găsești cât mai multe modele de rochii care te avantajează, nu vei avea nimic de pierdut purtându-le!

sursa foto: aiciaici și aici.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>