Nu te lasa prada comoditatii, indrazneste sa traiesti !

By  |  0 Comments

Ce ne facem atunci când suntem în stadiul de “hibernare” și  renunțăm cu desăvârșire de a pune valoare pe ce suntem noi și cum suntem? Să trăim și să treacă toate pe lângă noi fără sa conștientizăm sau mai grav fără a dori să medităm despre acest aspect?

Am pus accentul pe valoare, adică pe a depune un minimum de efort pentru a alege o combinație plăcută a hainelor, pentru aranjarea părului, de a alege un fard pentru ochi, dar să-l și aplicăm, să apăsăm pe butonul parfumului care este potrivit nouă(ca persoană și ca sezon).

Sunt sigură că multe femei au  trecut prin stadiul acesta, adica, mă îmbrac să nu fiu dezbrăcată, îmi prind părul în eterna coadă că este în regulă, nu mă deranjează atunci când bate vântul și totul este în regulă. Dacă este să ies în oraș, la o cafea, o fac și pe asta, dar parcă era mai bine să o tulesc repede acasă că sunt, obosită și nu prea am dispoziție de așa ceva.

11

Sunt momente în care ai dori să fii invizibilă, că doar nu ești mulțumită cu tine, nu ai depus minimum de efort să gândești să-ți combini două haine sau nici măcar să faci cumparaturi de la outlet sau second hand dacă nu ai buget necesar și nu numai (acolo poți găsi o multitudine de modele și chestii unicate chiar). Dar niciodată să nu uiți să ai o gândire negativă, spunându-ți că tu ești rățușca neagră și nimeni nu te agrează.

Oare de ce trebuie să lăsăm să trecem prin toate acestea, să lăsăm să treacă timpul, până când ne vom trezi la un moment dat, când poate este prea târziu (când puteam să încercăm atâtea și atâtea stiluri pentru a ne descoperi) sau suntem asa absorbiți cu altele încât toate de până acum au devenit obiceiuri de care nu mai putem renunța?

Pot spune că astăzi am avut un sentiment de regret pe acest motiv.

300b1513a411b23e7b27b49f4cc38ce4

Cu toate că am avut de dimineață o activitate mai sportivă, mi-am propus să mă îmbrac obișnuit,  dar…parcă nu eram eu și cred că am făcut acest lucru din comoditate, am luat ceva la întâmplare, ceva la care cândva îmi spuneam să renunț, să elimin din șifonier, dar n-am facut-o , poate le-am păstrat pentru zile ca acestea.

În speranța  că voi ajunge repede acasă și nu a fost chiar așa.

Am fost invitată la o cafea înainte să mă pornesc la drum, am ajuns la locul cu pricina, dar parcă nu aveam o stare prea plăcută și știam foarte bine care-i motivul.

La un moment dat regretam și faptul că nu mi-am dat cu ruj pe buze că părul nu îmi este puțin mai aranjat, că nu am lac pe unghii, sau că puteam să port o pereche de pantofi și nu bocanci chiar  dacă fusesem la bazin.

Și spun da, în prisma mea hainele, faptul că ești o persoană aranjată, că ai o ținută îți transmite  o stare pozitivă, te regăsești și emani bună dispoziție.

Nu spun că hainele sunt ca o mască, nici poveste, ele ar trebui să te completeze și  la ce spusesem eu mai sus, efectiv nu mă regăseam chiar dacă momentul acela în care am savurat cafeaua aromata și am avut o companie plăcuta, a fost minunată.

fa17ae295ca46e4b96255989804010d3

De ce să stricăm toate aceste momente, din cauza comodității?

Aici cred că este vorba despre antrenament, și organizare.

Trebuie să ne pregătim șifonierul și pentru zile în care nu avem inspiratie sau chef să ieșim din casa, trebuie să știm exact ceea ce ne vine din punct de  vedere vestimentar și ce trebuie să evităm.

Dacă toate acestea le avem la îndemână,chiar și fardurile, parfumul, accesorii, etc, mai trebuie să ne dorim să avem o stare de bine, să întărim acest sentiment.

Trebuie să fim creative, să nu purtam aceleași ținute încât unii să creadă că sunt uniforme și să ne trezim la realitate.

Niciodata nu vei întâlni o persoană  care are succes și este foarte dichisită, activă să fie fără chef de viață.

Nu te lăsa pradă comodității, depășeste acest prag și vei fi într-o continuă mișcare și mulțumită de tine.

sursa foto: aici, aiciaici și aici.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>