Este dificil să fii o mama stilată?

By  |  0 Comments

Depinde……

Sunt foarte mulți factori care ar putea să-ți influențeze stilul de viață atunci când devii mămica. Odată cu apariția copilului, totul se schimbă, TOTUL.

Este  frumos, radiezi de fericire  și împlinire, este cea mai mare realizare, simți că iubești mai mult și nimic nu mai contează.

Să revenim la mama stilată

Este foarte important dacă înainte să fii mămica ai fost o persoană atentă la stilul tău de viață deoarece cu greu ai putea renunța la aceste tabieturi. Sau poate devenind mamă, dorești să-ți schimbi modul de viață, în unul  pozitiv, devenind  mult mai pretențioasă, mai atentă cu tine.

Sunt șanse să poti fi stilată chiar dacă ești mama și ai foarte multe activitați în ale gospodăriei sau deja ți-ai început activitatea profesională sau copilul este suficient de mare încât să-ți lase puțin timp și pentru tine, de a te aduna, aranja și de a fi mulțumită cu  tine însăți.

1923029_10201536071066199_357253770_n

Trebuie să îți și dorești să fii așa, să ai acest impuls, sunt mame care pe lângă faptul că au ajutoare în îngrijirea copilului, nu le atrage acest capitol și preferă să-și ocupe timpul  cu alte plăceri, nimic de condamnat.

Cazul fericit este, că în perioada când este copilașul mic, să ai și puțin ajutor și de preferat din partea părinților să știi că este pe  mâini bune. Atunci ai timp să te gândești că ești femeie și meriți să fii aranjată, să ai tabieturi, să te privești în oglindă și să-ți placă ce vezi.

Este bine s-o ții așa întru-un ritm continuu, să fie parte din programul tău, atunci nu vei simți că ai încă o activitate în plus, aceea de a te face să te simți specială, frumoasă și îngrijită.

Chiar daca marea parte a timpului  o petrecem alături de copil (până merge  la grădiniță, scoală,etc) și trebuie să alergăm, să facem cumpărături, să mergem în parcul de joacă, tot putem fii niște mame stilate, aranjate și îngrijite.

Putem fii cochete și cu vestimentații puțin mai lejere și pantofi fără toc,  trebuie să avem părul curat, un ten luminos, unghiile chiar dacă situația nu ne permite să le avem lungi pot fii scurte, curate și poate cu puțină ojă reprezentativă. Iar partenerul nostru, copilul, mai să ne eclipseze…

Sunt sigură că multe dintre noi,  care eram la începutul acestei activități de mama, am avut sentimentul că  nu mai avem nici o șansă să ne ocupăm de noi și de aici apărea sentimentul de nemulțumire, care ne trecea repede când ne vedeam odraslele.

Ideea este să vrem să fim speciale, apoi să ne organizam timpul, copilul este pe primul loc,  daca el este în regulă noi suntem liniștite și putem să ducem la bun sfârșit tabieturile de înfrumusețare și îngrijire, de care avem atâta nevoie fiecare dintre noi.

Am adresat aceasta întrebare pe  grupul de facebook mămici:

Este dificil să fii o mama stilată?

Pe un eșantion de 64 de persoane, șase persoane mi-au răspuns într-un mod pozitiv, rațional, printre care și o persoana de sex masculin.

Cele 58  de persoane, femei și mame, sunt de părere că este dificil  să fii o mamă stilată deoarece nu ai timp de tine, nu mai ai intimitate, esti presată de timp și energia te cam părasește.

Unele dinte ele cred că stilul constă în  mersul la cumpărături, machiaje, haine, tocuri. Altele suștin că stilul ești tu ca persoană.

Mi-au plăcut foarte mult  câteva comentarii pe care aș dori să le las exact așa cum au fost transmise:

,,Nu este dificil. Dar nu ai cum sa fii o mama stilata daca nu ai fost o fata/ femeie stilata. Rare sunt cazurile in care o mama sta toata ziua cu puiul in brate, nu se spala pe dinti, nu se aranjeaza, nu face nimic,,

,,nu este dificil. este important sa arati bine si sa ai incredere in tine. poti face asta si fara bani multi. eu si atunci cand ies in parc cu copilul ma aranjez. poti sa fi si mama si femeie in acelasi timp. nu trebuie sa renunti la una ca sa fi cealalta ,,

,,si inca ceva… cred ca suntem primul model pe care il oferim copilului… asa ca eu, ca mama de baiat, ma gandesc ca este bine sa ma vada cocheta, stilata, feminina, ptr ca mai tarziu va trebui sa isi aleaga o partenera… (inca ceva, ptr mine stilat nu inseamna doar fard si sclipici, ci aranjat intr-un mod frumos, decent si in ton cu ambientul :D).,,

,,eu am inteles stilata adica:parul aranjat,machiata,haine elegante,ingrijite fara stiluri amestecate (gen trening cu tocuri);si mai cred ca atitudinea conteaza,ca degeaba am o rochie eleganta si meg cu umeri lasati,ochii in pamant … cred ca majoritatea mamicilor preferam un stil casual care nu e ft pretentios si ne si simtim comode,,

,,Stilat înseamnă în primul rând să ai un stil al tău. Eu nu port tocuri și nu machiaj în exces, câteodată nu port machiaj deloc. Cu toate astea mă consider o femeie cu stil. Mai important de atât, consider că este faptul că eu mi-am definit propriul stil care mă pune în valoare.
Atâta timp cât o femeie are grijă de ea și se iubește pe sine, se poate numi o femeie stilată. O astfel de femeie se distinge din mulțime, chiar și dacă poartă balerini și nu stiletto.,,

,,asadar, da. raspunsul meu este da, cu suisuri si coborasuri, dar da. eu cred ca fiecare in parte isi poarte propriul stil de la care nu abdica decat cu mici exceptii. deci, mamele au stil, clar, chiar daca este de acum stil de mamica . si putem privi putin si in ograda mamelor celebre care au aratat ca se poate. sigur, o sa sarim sa spunem ca ele au ajutor. si noi am avea, daca vrem, chiar daca asta inseamna sa apelam la o prietena sau cunostinta ptr 1 ora pe zi, cat am merge la dans, sau la sala, sau la coiffor, sau la cumparaturi… so…,,

Multumesc tuturor  mamelor  care m-au ajutat cu  aceste comentarii, am încercat să înțeleg fiecare mesaj pe care l-ați transmis, aproape că a mers și știți de ce? Pentru că și eu sunt mamă.

sursa foto

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>