Durata de viata a hainelor tale

By  |  1 Comment

Aș putea spune că totul depinde de tine, încă de la achiziționarea hainei până în momentul în care trebuie să renunți la ea din cauza faptului că este prea uzată și nu mai are nicio șansă de “resuscitare”.

Atunci când mergi la cumpărături și ești foarte hotărâtă să te întorci  acasă cu ceva produse de pe listă, îți recomand să renunți la acest gând dacă ele nu sunt de calitate și dacă materialul din care sunt confecționate lasă de dorit.

Nu uita să verifici eticheta produsului chiar dacă acesta ți-a luat ochii și nu ai de gând să renunți la el.  Poate, analizând puțin ceea ce scrie despre modul de îngrijire a produsului (spălare, călcare, depozitare) precum și compoziția lui, vei avea ocazia să iei decizia corectă.

Compoziția materialului este importantă deoarece în funcție de această caracteristică, îl curățăm.  Dacă este un material de calitate și nu este foarte pretențios, acesta rezistă în timp și culoarea este aproape ca la prima spălare, nu se scămoșează și nu se întinde, prin urmare produsul vestimentar îl putem purta cu mândrie, putem să-l spălăm de nenumărate ori și încă rezultatul este satisfăcător. Dacă produsul este de proastă calitate vei renunța singură când este prea târziu și evident cu banii aruncați aiurea.

Street-Style-at-London-Week-Fall-2014-15

Dar pe lângă faptul că ne dorim să avem haine din materiale de calitate, ca acestea să reziste în timp și să arate ca la început, să aibe ținută, trebuie să investim și în produsele care ajută să fie posibil acest lucru, precum: mașina de spălat, detergentul și balsamul pentru haine, fierul de călcat și curățătorii.

În general atunci când îți achiziționezi  o haină, știi pentru ce circumstanțe este, unde o vei purta și cum trebuie să fie.

Dacă optezi pentru haine care sunt pretențioase și se agață foarte repede din cauza țesăturii, trebuie să fii conștientă că durata de viață poate fi prelungită dacă articolul este purtat mai rar și este recomand să eviți locurile supra populate.

Înainte de a-ți achiziționa o haină gândește-te, în cazul în care se poate întâmpla să se rupă din cauza croiului sau agățată din cauza țesăturii daca sunt șanse să fie remediate aceste probleme.

Ideea este că sunt cazuri în care o haină dintr-un material de calitate superioară să fie mai ieftină  decât o haină mai puțin calitativă și mai scumpă poate din pricina accesorilor, etc. Acest lucru îl putem afla doar dacă studiem eticheta. Nu ezitați s-o faceți !

 

1 Comment

  1. Gabriela

    March 18, 2014 at 6:16 pm

    Succes pe mai departe!

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>