Diferența dintre frumusețe și feminitate

By  |  1 Comment

Mai întâi am să încep cu caracteristicile comune ale frumuseții și feminității. Nu sunt multe, ambele au valoare și sunt dorite și apreciate de cei din jur.

Diferența dintre cele două este că te naști cu frumusețea, dar feminitatea se dobândește prin caracterul fiecăruia, prin comportament, acțiuni, gesturi, stilul vestimentar, chiar și o anumită tonalitate a vocii poate reprezenta sau transmite feminitate.

Frumusețea are valoarea estetică, ea poate fii trecătoare odată cu înaintarea în vârstă, nu neg faptul că putem îmbătrâni frumos, că putem deveni niste bunicuțe frumoase, dar feminitatea poate rămâne pentru totdeauna.

Cele două calități pot sau nu fi întâlnite la o singură persoană.

Sunt femei foarte frumoase care nu sunt feminine, sau sunt femei care transmit multă feminitate, dar sunt mai puțin frumoase.

Avantajul este că atâta timp cât transmiți feminitate este imposibil să nu fii plăcută.

Toate femeile sunt speciale, fiecare are cel puțin ceva deosebit, trebuie să ne descoperim calitățile, să le respectăm și să le punem în valoare.

De regulă frumusețea este considerată și feminitate și viceversa, eu nu sunt de acord cu acest aspect. Imaginează-ți  o  femeie foarte frumoasă cu un corp atent lucrat care poartă o rochie extrem de elegantă și feminină, dar parcă ceva nu merge în acest scenariu, femeia nu știe să poarte rochia, nu are gesturi feminine, este puțin brutală în mișcări iar expresia feței frumos conturată nu exprimă deloc feminitate. Se întâmplă să întâlnești și acest caz.

Sunt femei frumoase, dar cu un comportament masculin. Cred că totul pornește și de la stilul de viață, încă de la începuturi. Dacă o fetiță nu a purtat niciodată rochițe, a fost tunsă mereu scurt și a fost mereu înconjurată de frații ei timp de mulți ani, este posibil ca atunci când devine domnișoară feminitatea să nu fie punctul ei forte.

Dacă se întâmplă să nu fim înzestrate cu prea multă frumusețe, nu este nevoie să apelăm la bisturiu, așa spun eu, putem găsi o cale mai naturală și ușoară, descoperindu-ne feminitatea. Printr-o îngrijire mai intensă, respectarea propriului stil și punerea în valoare a feminității, putem deveni niște femei  împlinite și pline de viață.

Dacă ar fii să alegi între frumusețe și feminitate, ce ai alege?

sursa foto: aici

1 Comment

  1. Anca A.

    February 20, 2014 at 6:29 pm

    Frumusetea este oarecum relativa in ochii celui care o priveste, pe cand feminitatea, in opinia mea, tine foarte mult de carisma. Exista intr-adevar acele chipuri extrem de feminine, cu ochi mari, gene lungi, nas micut si buze voluptoase, dar este necesara si o personalitate pe masura. Pana la urma, ce inseamna a fi feminina?

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>