Cum să te îmbraci pentru un botez

By  |  0 Comments

Cineva îmi spunea că a căutat pe internet: “cum să te îmbraci corect la un eveniment numit botez” dar nu a găsit informații concrete. Aș vrea să dau câteva detalii despre tipul de vestimentație pe care ar trebui să o adopte o femeie la un botez.

În prima faza trebuie să te îmbraci în funcție de sezon: mai gros sau mai subțire, chiar dacă în localul unde are loc petrecerea de după botez este călduros, nu mi se pare în regulă să porți o rochiță de vară dacă ești în plină iarnă sau să porți pantofi extrem de decupați, chiar dacă ai coborât din mașina oprită la ușa localului.

DSC0017

Este frumos să fim îmbrăcate de sărbătoare, din respect pentru noii părinți și pentru noi, evident. Propun să-ți alegi rochie sau fustă, însă nu îți recomand să fie foarte scurte (este un eveniment unde vei întâlni diverse persoane de diferite vârste și nu cred că va fi etic) sau decolteul să fie foarte adânc (să nu cumva să te pună în momente stânjenitoare), într-un cuvânt trebuie să avem o ținută decentă.  Putem fi sexy și atrăgătoare fără să fim vulgare.

Nu recomand să porți rochie sau fustă din materiale cum ar fi: bumbac, denim sau altele care dau un aspect mai degrabă sportiv decât elegant. Trebuie să te simți bine în ceea ce porți să te poți mișca și să nu fie ceva extrem de nou pentru tine (este posibil să nu fi în largul tău). Este bine să-ți pregătești ținuta pe care o vei îmbrăca cu ceva timp înainte să fii pregătită. Trebuie să-ți cunoști corpul, să știi ce-ți vine bine și ce nu, astfel vei avea câteva modele imaginare.

Evită să porți sandale chiar dacă este foarte cald (nu mi se pare potrivit să-ți expui degetele de la picioare) nu mi se pare etic pentru acest eveniment mai ales că ai varianta de a purta pantofi extrem de decupați. Dacă nu poți purta pantofi cu tocuri înalte, rezumă-te la cele de dimensiune medie, ideea este că trebuie să te simți bine, să poți dansa sau chiar socializa cu alți invitați. La rochiță sau fustă nu este un model anume pe care ai putea să-l porti, ci modelul potrivit ție, dar nu cel stil office, totusi este vorba despre un eveniment în care nu este implicat jobul tău. Poți purta culoare, chiar și imprimeuri atâta timp cât sunt cu grijă alese și te prinde bine din punct de vedere coloristic, iar toate celelalte sunt cu grijă asortate. Geanta nu trebuie să fie una mare, poți purta o geantă de mărime medie model clasic.

hard-see-why-all-about-print-showgoer

Având în vedere că botezul de la biserică are loc de dimineața sau cel târziu la prânz, nu recomand ținute sclipicioase, lucioase sau foarte sidefate. În lumina soarelui vei fi ca un “răsărit”, dar nu în sensul bun. Unghiile, machiajul si coafura, trebuie să fie impecabile. Dacă ai reușit să-ți faci o ținută vestimentară care te reprezintă cu siguranță vei radia și vei avea o atitudine pozitivă.

Este foarte importantă și locația unde are loc petrecerea de după botez. Dacă este o locație mai rustică, este bine să nu fi extrem de elegantă (rochiță lungă din voal și pantofi cu toc cui). Din experiența mea îți pot spune că am fost la un eveniment de genul care s-a ținut în aer liber deși afară era cam răcoare și era o grădină de vară. Deși locația era foarte frumoasă, în momentele când mă lovea câte un val de răcoare îmi reproșam de ce nu m-am interesat înainte de locație.

Miroslava-Duma-showed-off-ladylike-look-pair-classic-pumps

Vroiam să mă plimb prin zonă (erau niște păsări extrem de frumoase și deosebite), dar din păcate, din cauza denivelărilor nu mă puteam deplasa foarte bine cu pantofii pe care-i purtam. A fost foarte frumos acolo, dar mereu îmi spuneam că dacă aveam o ținută mai potrivită m-aș fi simțit mult mai bine. Ideea este că trebuie să fim frumoase și frumos îmbrăcate în așa fel încât să ne simțim bine și să petrecem sincer cu gazdele.

sursa foto: aici și aici.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>