Cum să oferi cadoul perfect

By  |  1 Comment

Nu știu dacă pentru tine cadoul pe care-l primești este important. Dar, pot spune că întotdeauna cadoul primit transmite și un mesaj, chiar dacă cel care-l oferă nu conștientizează acest fapt.

Atunci când te pregătești să  faci cadou cuiva, este bine să știi câteva lucruri despre acea persoana ca să-i poți face cu adevarat o bucurie.

Este jignitor atunci când primești un cadou total nepotrivit de la cineva foarte apropiat, de la care aștepti să aibă ceva cunoștințe legate de tine. Să primești ceva care se știe că nu-ți place, ceva care nu ți se potriveste deloc, ceva care deja ai sau cel mai rău să primești ceva ce îl primise si l-a dat mai departe  (atâta timp cât nu il doresti)… mesajul este: chiar dacă ne cunoaștem nu ești o persoană suficient de importantă ca să depun un minim de efort să-ți fac o surpriză plăcută, este vorba doar de obligație.

Să primești piese vestimentare din materiale la care tu ești alergică (se știe) sau bijuterii oxidabile pe care nu le poți purta. Nu văd sensul dăruirii acelui cadou.

De aceea atunci când faci cadou cuiva este frumos să-l faci cu atenție, să cunoști câteva aspecte despre persoana respectivă și să pregătești ceva de care și tu te-ai bucura dacă ai primi.

Se spune că lucrurile de calitate sunt scumpe, nu este chiar așa. Decât o cutie cu o multime de kitchiuri mai bine o floare într-un ghiveci superb (dacă-i plac florile).

Nu recomand să mergi în ultimele ore, înainte să te întâlnești cu sărbătoritul, la cumpărături, doar dacă știi exact ce vrei să-i cumperi sau ai mai multe opțiuni bune și doar trebuie să alegi.

Un lucru scump, dar care este nepotrivit nu valorează nimic în comparație cu unul rezonabil, dar reprezentativ. Gestul, faptul că te-ai informat despre persoana respectivă, că ți-ai făcut timp, că ai ascultat-o atunci când vorbea de preferințe și ai ținut minte, cântărește foarte mult și aici mai ales când este vorba despre femei.

Atunci când dorești să faci cadou cuiva nu te gândi la obligație, ci doar la faptul că vrei să-i faci o surpriză plăcută, că ceea ce i-ai oferit a fost din suflet și este suficient.

sursa foto

1 Comment

  1. Florentina

    November 6, 2014 at 5:32 pm

    Mie nimeni nu-mi nimereste cadoul.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>