Cum să îi acorzi atenția necesară părului tău

By  |  0 Comments

Părul are o mare importanță la imaginea noastră. Este frumos ca părul să aibă un aspect curat, sănătos și strălucitor, dar nu de fiecare dată avem acest noroc. În funcție de diagnosticul părului (normal, uscat, gras sau mixt) trebuie să parcurgem și să respectăm pașii care ne ajută să avem părul pe care-l dorim.

Părul se modifică o dată la șase ani, în funcție de stilul de viață, alimentație (cu cât folosim mai multe grăsimi cu atât vom avea un par mai gras) și produsele pe care le folosim au o influență asupra părului nostru. În comerț poți găsi o mulțime de produse pentru fiecare tip de păr, trebuie încercat până găsim produsele care priesc părului nostru.

Pentru o creștere cât mai rapidă și armonioasă a părului, acesta trebuie spălat ori de câte ori este nevoie. Dacă părul nu este spălat des, va duce la riscul asfixierii scalpului prin acumularea de grăsimi, părul crește mai greu și apare mătreața și cel mai neplăcut lucru, căderea părului.

După ce ați ales cu grijă produsele de calitate pentru spălarea părului, intrați în acțiune. Înainte ca părul să fie udat cu apă, trebuie pieptănat, apoi udat abundent fără  a vă zgârci la cantitatea de apă folosită. Este recomandat să aplicați de două ori șamponul, în prima fază de a scăpa de impurități apoi să fim siguri că scalpul este curat. Șamponul se aplică de la rădăcină plecând spre firul de păr, adăugând apă.

headphones-cropped-450x567

Se maseaze ușor cu buricele degetelor și niciodată cu unghiile (se poate irita scalpul). Se insistă la clătire, apoi se aplică balsamul pe firul de păr și nu la rădăcină, este recomandat să ai la îndemână un pieptene și să-ți piepteni părul ca balsamul să-și facă treaba mai bine, să intre în firul de păr. Se clătește, până simți că nu a mai rămas balsam, dar părul este mătăsos. Pentru ca părul să aibă o strălucire este recomandat să-ți clătești părul mai degrabă cu apă puțin mai rece.

Pentru a evita electrizarea părului este recomandat să folosești perii din fire de păr natural și să le eviți pe cele sintetice. Este foarte important să-i acordăm importanță și periilor precum pieptenilor prin curățarea periodică, o dată pe săptămâna trebuie spălate. Înainte de a-ți usca părul cu uscatorul el trebuie în prealabil masat cu prosopul fără ca părul umed să fie frecat în prosop.

În concluzie, ai un păr proaspăt spălat, hidratat, cu un aspect sănătos, nu rămâne decât să-l usuci cu grijă sau să-l lași rebel, să se usuce singur.

sursa foto: aici și aici.

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>